Stargate

22.01.2011 16:27

Po dlouhé době jsem se vrátil k administraci a hodlám zlepšit grafiku a obsah stránky.

 

 

Nyní je už k dispozici céle SG-1 ii SGA i SGU online ke shlednutí.Přeji přijemné sledování.

 

 

Odysea

 

 

K dispozici je 6 a 7 série online ke shlédnutí u Sg-1.Atlatins 1.série a 2.série jsou také k dispozici online ke shlédnutí.Příjemnou zábavu.Ostatní řady budou přidány.

 

Dnes jsem dal dohromady sg-1 1-5 řadu.Můžete nyní opět sledovat.Zbytek se budu postupně snažit opravovat.

V nejlbližsí době budu upravovat vzhled stránek a zkusim přidat nějaké filmy ještě.

 

Přidáno-sgu universe díly 2x11 až 2x20 online ke shlednutí-sekce SGU.

 

 

Přidáno-sekce technologie.

Přeju vám všem hezké Vánoce a šťastný nový rok.vaše odysea...

Aktualizace-5.12.2010

Přidány díly 2x09 2x10 stargate universe.

Přidán díly 2x06 2x07 a 2x08 stargate universe.

Přidány nové filmy online ke shlédnutí...

Přidán díl stargate universe 2x05!

 

Web upraven graficky a přidáno i audio.Někteří nemají naistalovaný zásuvný modul pro automatické přehraní mp3 které jsem dneska uložil..

 

03.10.2010 - SG herci v jiných rolích

Shanks

Herci ze Stargate se rozutekli k mnoha seriálům, kde některé z nich můžete najít, si řekneme v této novince:

Rodinu Winchesterových v 6. řadě seriálu Supernatural na televizi The CW rozšířil Mitch Pileggi (plk. Caldwell) a Corin Nemec (Jonas Quinn), Pileggi se zhostil role dědy a Nemec pak bratrance bratří Winchesterů.

Na obrazovkách téže televize se ve včerejší epizodě seriálu Smallville objevil i Michael Shanks (dr. Jackson) jako Carter Hall/Hawkman. Michal by měl rovněž hostovat v novém seriálu televize FOX - The Good Guys (viz obrázek u novinky).

 

Podle jednoho z tweetů Davida Hewletta (dr. McKay) to vypadá, že získal roli v novém seriálu Hellcats, který také vysílá The CW. V pilotu Hellcats pak bylo možné zahlédnout ještě jednoho SG herce - Bena Browdera (Mitchell).

Rainbow Sun Francks (por. Ford) ztvární postavu jménem Dev Clark v kanadském seriálu The Listener a nakonec info o Davidu Nyklovi (dr. Zelenka). Ten dal prostřednictvím svého blogu vědět, že bude součástí seriálu Fringe, přesněji sedmé epizody 3. řady.

28.07.2010 - Opustil nás herec Maury Chaykin

Nerus

Maury Chaykin, kanadský filmový a televizní herec, který v deváté řadě seriálu Stargate SG-1 ztvárnil goa'ulda Neruse, včera na své 61. narozeniny v nemocnici v Torontu zemřel.

Maury se narodil 27. července 1949 a ve své herecké kariéře do dnešního dne obsadil více jak 150 rolí ve filmech a seriálech, některé z nich si můžete připomenout z jeho profilu na IMDB.

Stargate: Revolution opět ve hře?

stargate

Joseph Mallozzi opět na svém blogu odpovídal na otázky svých fanoušků.

Pravidelní čtenáři ví, že čas od času se v odpovědích dají vyčíst spoilery, nicméně nyní, v „ okurkové sezóně “ se fanoušci ptají nejen na dění okolo aktuálně vysílaného seriálu a právě díky tomu, jsme se dozvěděli malé, ale přesto povzbuzující střípky o třetím SG-1 filmu…

 

Na otázku, zda se v poslední době nějak upravoval základ třetího SG-1 filmu Mallozzi odpověděl, že je již odevzdaný, a tak zůstává nedotčený, nicméně, dále uvedl, že pokud by se měly natáčet další filmy Stargate, Revolution by byl rozhodně první.

.Další zajímavostí je, že na otázku, zda SGC stále existuje a jestli přesunutí Hvězdné Brány bude mít možné následky na Atlantis pobývající na Zemi, se vyjádřil tak, že se Atlantídy tyto změny nemusí nutně dotknout a že další podrobnosti o SGC a přesunutí Hvězdné Brány se dozvíme ve filmu Revolution.

Na poslední otázku, zda se podíváme na základnu na Měsíci, o které mluvila Sam ve filmu Continuum ( Návrat ) odpověděl jen, že máme zůstat naladěni…

Nic zřejmého z těchto několika slov neplyne, ale můžou nám dát aspoň malou naději. Nicméně, krize už pomalu končí a ekonomika se nám pomalu, ale jistě znovu probouzí, že… :-)

› David Nykl na Festivalu fantazie 2010

David Nykl

Něco málo z besedy s Rickem Worthym už tu bylo a nyní je řada na dalším herci ze Stargate univerza - na Davidu Nyklovi. Podrobnější shrnutí se pokusím sepsat v dalších dnech a týdnech...

Davida jste na Festivalu fantazie 2010 mohli vidět ve dnech 7. a 8. července a následující dvě videa, v nichž náš dr. Zelenka demonstruje jednu ze svých schopností uváděných v životopisu, pocházejí právě z první besedy s ním.

 videa jsou na YouTube...

 

22.05.2010 - Dr. Zelenka v ČR, přijeďte se na něj podívat!

David Nykl - FF

Jak tu již padlo, David Nykl, nám známý jako česky hovořící vědec dr. Radek Zelenka v seriálu Stargate Atlantis, přijede letos začátkem prázdnin do České republiky.

Ve dnech 7. až 8. července jej budete moci navštívit na dvou pořadech, konajících se v rámci Festivalu fantazie 2010 v Chotěboři. Na začátku pořadů dojde k jeho představení, následující hodinku se ujme slova právě David Nykl a v chybět samozřejmě nebude ani zodpovídání dotazů od fanoušků.

Pokud by vám to nestačilo, s Davidem se plánuje i focení a autogramiáda! Takže neváhejte a přijeďte, další potřebné informace naleznete na webu Festivalu fantazie a Gateconu, nebo v příštích dnech na těchto stránkách.

17.05.2010 - SyFy spojí televizní a herní svět

SyFy

Kanál SyFy chystá propojit nový seriál s vlastně vytvořenou hrou. Naprostá většina fanoušků seriálů této televize, mezi něž patří i Stargate Universe, by uvítala hru inspirovanou jejich oblíbeným seriálem.

Televize připravuje k jednomu ze svých seriálů online hru, která se bude vyvíjet podle příběhu seriálu. Namísto několika minut týdně budete moci trávit se svými hrdiny i několik hodin denně. Žádné konkrétní informace zatím nejsou k dispozici, o seriálu ani o hře.

Za vývojem hry stojí neznámá vývojářská firma Trion Worlds, která poslední tři roky připravovala vlastní herní platformu, na které hra pro SyFy poběží.

Vývojáři by se měli soustředit hlavně na obsah hry, aby nedopadla stejně jako online hra k seriálu Star Trek. Ta odstartovala teprve nedávno a již má problém s nedostatkem hráčů...

05.02.2010 - Stargate Universe poběží s Merlinem

Merlin

Syfy Channel ohlásil, že od 2. dubna bude Stargate Universe místo dřívějšího Sanctuary doprovázet druhá řada britského fantasy seriálu Merlin, jehož první řadu před časem odvysílala televize NBC (pod níž SyFy spadá). Zatím však nepadlo, zda-li bude "odlehčenější" Merlin vysílán ve 21 hodin a o hodinu později jej bude následovat SGU, nebo tomu bude přesně naopak.

Pokud se chcete o seriálu Merlin dozvědět více, máte možnost navštívit jeho stránky v rámci SFF Ringu.

 

 01.02.2010 - Stargate Resistance již za pár dní + rozhovor!

Je to již nějakou dobu, co jsme psali o první plnohodnotné hře na motivy SG s názvem Stargate Resistance. Na hru se objevily jak pozitivní, tak i negativní ohlasy, nicméně, již za pár dní se bude moci každý přesvědčit na vlastní oči, jestli si tento titul zaslouží Váš obdiv, či zklamání.

První hra na motivy Stargate vyjde za deset dní, tedy již 10. Února!

Digitální předplatné hry si můžete (v přepočtu) za 400,- Kč objednávat zde. Screenshoty ze hry můžete najít na oficiální stránce, stejně tak tam naleznete i video.

Na závěr Vám přinášíme rozhovor s tvůrci hry, který nám nabídl Vojtěch Gabriel, ze stránek stargate-worlds.cz Tímto mu velice děkujeme. . .

 

27.01.2010 - Propworx chystá internetové a klasické aukce SG předmětů

Props

Milujete Hvězdnou bránu a její pokračování s názvem Atlantis? Máte doma přebytečné dolary? A chcete část z tohoto fenoménu vlastnit? Pokud si na všechny otázky můžete odpovědět ano, pak rozhodně čtěte dál (nicméně číst mohou samozřejmě i ostatní)...

Propworx, který v minulém roce zorganizoval dvě velké a řadu dalších aukcí předmětů ze seriálu Battlestar Galactica, nyní připravuje dražbu několika tisíc originálních předmětů (kostýmů, rekvizit, dekorací,...) právě ze seriálů SG-1 a SGA. Některé předměty jsou již k dispozici na eBay nyní a v nadcházejících týdnech k nim budou přibývat další, vrcholem celé akce pak budou dvě aukce naživo.

Předměty, které jsou již v aukci, si můžete prohlédnout pod tímto odkazem směrovaným na eBay, více o Propworx se dozvíte na jejich oficiálních stránkách a některé z dalších předmětů (pro normální smrtelníky ne příliš dostupné kvůli předpokládaným cenám) vám představíme v pokračování článku.

 

23.01.2010 - Richard Dean Anderson dnes slaví šedesátiny

Richard Dean Anderson

Richard Dean Anderson, představitel MacGyvera a jedné z nejoblíbenějších postav ze světa Hvězdné brány - Jacka O'Neilla (se dvěma "L"), se dnes dožívá již šestého kulatého životního jubilea.

Ano, je to už 60 let, co se tento herec 23. ledna 1950 v Minneapolis ve státě Minnesota narodil, čtvrt století, co poprvé stanul na obrazovkách televizí v seriálu MacGyver a téměř 13 let od prvního vysílání pilotního dílu Stargate SG-1 Děti bohů.

Richardovi přejeme samozřejmě vše nejlepší, ještě spoustu dalších let a pokud budou hvězdné konstelace přát, tak i to, aby se objevil v připravovaném a neustále odsouvaném filmu Stargate: Revolution. Jisto jistě se na něj v roli Jacka O'Neilla můžete těšit v seriálu Stargate Universe, kde by se měl do konce první série spolu s některými ze svých kolegů objevit.

Pokud chcete Rickovi popřát přímo a oplýváte znalostí angličtiny, můžete tak učinit prostřednictvím stránek RDAnderson.com a jejich připraveného formuláře.

 
 

22.01.2010 - Jason Momoa se stal novým Conanem

Jason Momoa

Nedávno se objevily spekulace, že Jason Momoa (Ronon Dex) ze Stargate Atlantis je jedním z možných kandidátů na roli barbara Conana. Mezi dalšími zvažovanými byli Kellan Lutz (Twilight) a Jared Padalecki (Supernatural).

Tato zvěst se nakonec potvrdila a Jason tedy v novém remaku tohoto filmu převezme roli Arnolda Schwarzeneggera. O režii nového Barbara Conana se postará Marcus Nispel a samotné natáčení by mělo začít už 15. března v Bulharsku.

Nejedná se však o jedinou roli, kterou Momoa získal, už před pár měsíci byl obsazen do nového fantasy dramatu televize HBO s název Game of Thrones, inspirovaného romány autora George R. R. Martina. V této adaptaci si zahraje zámožného a silného bojovníka jménem Khal Drogo. Podle dalších informací zde Jasona čeká jeho první erotická scéna a scéna, v níž se objeví nahý (fanynky se tedy mají na co těšit).

A na závěr malé nesouvisející upozornění: SyFy Channel dnes premiérově odvysílá první díl Capricy, tedy seriálu, který dějově předchází Battlestar Galactice. Její tvůrci slibují, že půjde o seriál podobný, ale přesto nějakým způsobem odlišný. Koho tedy BSG nezaujalo nebo jej ani neviděl, mohl by dát šanci právě Caprice a případně si zkrátit čekání na další díly SGU, které po skončení tohoto prequelu budou bezprostředně následovat.

 

 21.01.2010 - Svítá na lepší časy, respektive na vyšší sledovanosti?

Graf

Vedení americké kabelovky USA Network přistoupilo k zajímavému tahu a rozhodlo se přesunout své pořady s velmi dobrou sledovaností z pátečních večerů na úterky a středy.

Díky tomuto kroku tak budou seriály na sesterské stanici SyFy (obě stanice totiž patří pod NBC Universal) přicházet o daleko méně diváků, kteří dávali přednost právě programové nabídce USA. Pro srovnání tu máme sledovanost seriálu Můj přítel Monk, jehož finále si 4. prosince na USA získalo 9,4 milionu diváků, kdežto seriál Stargate Universe na SyFy měl nejhorší sledovanost za všech deset epizod - pouhý milion a 340 tisíc diváků.

A jelikož seriálu Dollhouse na konkurenčním FOXu zbývá už jen jedna epizoda, SyFy Channel by mohl část diváků obou televizí přetáhnout k sobě (alespoň ty, co mají zálibu v žánru science fiction) a jeho páteční seriály by si mohly, co se sledovanosti týče, polepšit. Nechejme se tedy překvapit...

 

18.01.2010 - Druhá série - první informace

SGU

Druhá řada Stargate Universe je už nějaký ten pátek oficiálně potvrzená a Joe Mallozzi o ní na svém blogu začíná prozrazovat první informace.

Scénáristé nemeškali a poslední měsíc pracovali na příbězích pro prvních pět epizod. Prozrazeny byly názvy prvních tří. A jak tomu bylo u první série, tak i u série následující budeme pokračovat v jednoslovných pojmenováních:

2x01 - Intervention (scénář: Paul Mullie, režie: Andy Mikita)
2x02 - Aftermath (scénář: Robert C. Cooper)
2x03 - Awakenings (scénář: Joseph Mallozzi)

Názvy zbylých dvou epizod jsou zatím neznámé, Mallozzi však zmínil, že název epizody 2x04 (scénář: Carl Binder) začíná písmenem P a pokračuje dalšími 7 písmeny, díl 2x05 (scénář: Brad Wright) bude mít 10písmenný název začínající na C. Pátá epizoda by ale mohla být rozdělena na dvě části, Bradův scénář má totiž momentálně 117 stran, průměrně však epizody SGU mívají jen kolem 50 stránek.

Samotné natáčení druhé řady se spustí začátkem března, tedy po skončení olympijských her ve Vancouveru. Druhá polovina 1. série se pak na televizní obrazovky vrátí 2. dubna.

Update: Ani jsem to nějak nepostřehl, ale pokořili jsme hranici 2 000 000 návštěv, děkujeme tedy za vaši přízeň a slibujeme, že se vás pokusíme o dění ve Stargate univerzu informovat i nadále.

 

› 16.01.2010 - David Nykl v seriálu Human Target

Human Target - David Nykl

David Nykl (dr. Zelenka) na svém blogu zveřejnil informaci, že se 20. ledna objeví v epizodě nového akčního seriálu televize FOX s názvem Human Target. Epizoda by se měla odehrávat v letadle a David si v ní zahraje postavu Vincenta Morgana.

Seriál vzniknul podle stejnojmenného komixu a představí nám Christophera Chance (Mark Valley - Fringe), muže, kterého si lidé najímají, aby je chránil. Chris však není obyčejný bodyguard, pokud klientovi hrozí neobvyklé či bezprostřední nebezpečí, začlení se zcela do klientova života, aby jej chránil, čímž se stane "lidským cílem" (= Human Target).

V dalších rolích se v seriálu objeví Chi McBride (Pushing Daisies), Jackie Earle Haley (Watchmen) a ve vedlejší roli v pilotu si zahraje i Tricia Helfer (BSG). Tricia však nebude jediným prvkem z Battlestar, hudbu k celému seriálu bude mít pod taktovkou skladatel Bear McCreary.

 

Update: Několik dalších obrázků z epizody nejen s Davidem můžete najít na stránkách target419.com.

 

14.01.2010 - Lou Diamond Phillips odpovídá na dotazy fanoušků

Lou Diamond Phillips

Lou Diamond Phillips, představitel postavy plukovníka Davida Telforda v seriálu Stargate Universe, navštívil jednu z newyorských kanceláří SyFy, aby fanouškům odpověděl na několik otázek.

Ve videu v pokračování novinky se tak dozvíte, co se mu líbí a kvůli čemu přijal roli v SGU a rozpovídá se o své hudební skupině Pipefitters nebo o tom, co by rád dělal, kdyby už nehrál.

 

03.01.2010 - Komedie “Do naha!” s Robertem Carlylem dnes na Primě

Do naha!

Televize Prima dnes večer uvede po pilotu výborného seriálu Pushing Daisies (Řekni, kdo tě zabil) od 20 hodin a 45 minut britskou komedii Do naha!, v níž se v jedné z hlavních rolí objevuje právě Robert Carlyle (dr. Rush).

Hořká komedie Do naha!, odehrávající se v severoanglickém průmyslovém městě Sheffieldu, pojednává o tak neveselých věcech, jako jsou nezaměstnanost či ohrožení tradiční mužské role. Šest mužů, vedených navenek suverénním Gazem (Carlyle) a potýkajících se s finančními, rodinnými a psychickými problémy, se pokusí získat peníze. Zorganizuje pánskou striptýzovou šou, jejíž atrakcí jsou oni sami. Obnažit se na veřejnosti a zároveň si přitom zachovat důstojnost ovšem není pro nikoho z nich vůbec jednoduché.